Tuniški predsjednički kandidat pušten iz zatvora

Foto: Epa

SUD u Tunisu pustio je na slobodu predsjedničkog kandidata Nabila Karouija nekoliko dana prije njegove kandidature u drugom krugu nacionalnih izbora koji se održavaju u nedjelju, piše BBC.

Žalbeni sud poništio je odredbu pritvora te se Karoui, koji je uhićen u kolovozu zbog optužbi za pranje novca i porezne prijevare, sada nalazi na slobodi.

Optužbe i dalje stoje

56-godišnji medijski moćnik mogao se uz optužbe kandidirati za predsjednika i bio je drugi na listi u prošlomjesečnom prvom krugu predsjedničkih izbora.

Kritičari Karouija kažu kako je zbog pritvora umanjen njegov kredibilitet uoči izbora.

Unatoč tome što je u srijedu pušten na slobodu, optužbe protiv predsjedničkog kandidata Karouija i dalje stoje, mada ih on negira.

Nije mu dopuštena poštena kampanja

Izborno povjerenstvo Tunisa priopćilo je kako se Karoui, u slučaju da izgubi na izborima u nedjelju, može žaliti na rezultat jer mu nije dopuštena poštena kampanja.

Nabil Karoui krenuo je u rujnu u štrajk glađu nakon što u prijašnjim pokušajima nije uspio biti pušten na slobodu. Nikada nije obnašao političku dužnost. Osnovao je dobrotvornu udrugu koja se borila protiv siromaštva; što je bila i središnja tema njegove predsjedničke kampanje.

Kritičari su ga optužili da je koristio dobrotvornu udrugu i svoj TV kanal za ostvarenje svojih političkih ambicija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.