TULUM IZ PAKLA Svaki čas se očekuje presuda Roku Šimcu za pokušaj ubojstva i silovanja

Foto: FAH

DANAS iza 10.15 sati sudac Mlađan Prvan će objaviti presudu Roku Šimcu, optuženom za pokušaj ubojstva i obljubu bez pristanka kolegice s fakulteta. Presuda je trebala biti već objavljena prije godinu dana, no sudac Prvan odlučio je preotvoriti raspravu i naložiti još jedno vještačenje oštećene kako bi se utvrdilo je li bila u stanju pružiti otpor.

Ni nakon suđenja nije poznato što se točno dogodilo na tulumu iz pakla.


Podsjetimo, kolegica Šimca teško je stradala na u Podstrani 16. studenog 2012. godine. U splitsku bolnicu dovedena je u kritičnom stanju, izgubila je dosta krvi, a liječnici su se šokirali kada su vidjeli njezine ozljede. Nikad prije nisu vidjeli ništa slično. Djevojka je spašena nakon trosatne operacije, no posljedice su ostale. Morala je poslije proći kroz čitav niz operacija.

Što se konkretno dogodilo u Podstrani pouzdano nije ustanovljeno. Ni Šimac, ni djevojka ne sjećaju se detalja.

Tužilaštvo sumnja da se koristio tehnički uređaj s rotacijom, no vještaci su također imali podijeljena mišljenja o mehanizmu nastanka ozljeda, a nisu se uspjeli usuglasiti ni po pitanju sposobnosti žrtve da pruži otpor. Tužiteljica je ostala pri kvalifikacijama iz optužnice, traži da sud Šimca osudi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.