Tri snažna potresa u podmorju Filipinskog otočja



TRI jača potresa pogodila su danas podmorje u blizini Filipina, potvrdio je američki Geološki institut, no podrhtavanja tla nisu nanijela štetu naseljenom dijelu otočja.

Prvi je potres, snage 6,4 stupnja po Richteru, zabilježen u 15.30 po lokalnom vremenu, a epicentar mu je bio oko 150 kilometara južno od grada Pagadian na otroku Mindanao na dubini od 619 kilometara u Zemljinoj kori. Drugi je potres uslijedio sat vremena kasnije, oko 16.30, magnituda mu je bila 5,1 stupanj po Richteru, a pogodio je područje oko 110 kilometara jugozapadno od grada Cotabata, dok je treći potres, najslabiji u seriji, od 4,5 stupnjeva prema Richteru, izmjeren u 19.30 sati na dubini od 621 kilometar u Zemljinoj kori, također u blizini grada Cotabata. Opasnost od nastanka tsunamija nije oglašena.

Filipinski Institut za seizmologiju i vulkanologiju objavio je da se potresi, zbog velike dubine na kojoj su nastali, nisu osjetili na površini zemlje te da nisu mogli prouzročiti materijalnu štetu niti ljudske žrtve. Svi današnji potresi, prema priopćenjima istog instituta, nastali su kao rezultat smirivanja tla nakon jakog potresa koji je 24. srpnja pogodio zaljev Moro na otoku Mindanao.


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.