Treća sreća: Miroslav Rožić gubi nezavisnost i slobodu te postaje HSS-ovac

POLITIČAR koji je karijeru izgradio u Đapićevom HSP-u, Miroslav Rožić, danas će potpisati pristupnicu u Hrvatsku seljačku stranku koja će biti njegova "treća sreća" jer je prije pravaške karijere bivši saborski zastupnik bio i u HSLS-u.

Rožić je svoju političku reputaciju izgradio u HSP-u, a bio je među zastupnicima kojima je postupno slabio utjecaj pod Antom Đapićem. Nije se odlučio prijeći u novu pravašku snagu koju su prije nekoliko tjedana osnovali njegovi kolege iz bivše stranke Ruža Tomašić i Pero Kovačević nego se priklonio Josipu Friščiću i Hrvatskoj seljačkoj stranci.

"Pripadnost stranci znači gubitak slobode koju uživaju nezavisni zastupnici"

"Očito u Hrvatskoj postoji mnogo ljudi koji se bave politikom da bi živjeli, a ja živim da bi se bavio politikom. HSS je ipak stranka koja nas je izvlačila iz kolonijalnog položaja ili, kako su oni to lijepo formulirali, iz magle", citirao je za HRT Rožić pozatu sintagmu osnivača HSS-a Stjepana Radića.

O Rožićevom prelasku u HSS se intenzivno pregovaralo i prije posljednjih lokalnih izbora, no tada je bivši HSP-ovac odlučio sam krenuti u kandidaturu. Rožić je u prvom krugu, kao nezavisni kandidat, neslavno propao sa samo 3,9 posto glasova. "Svi me uvjeravaju da ne mogu uspjeti u ovim izborima bez podrške etablirane stranke. No, kako pripadnost bilo kojoj stranci znači gubitak slobode koju uživaju nezavisni zastupnici, još nisam siguran", rekao je prije lokalnih izbora Rožić.

HSS-u trebaju jake političke ličnosti

Predsjednik zagrebačkog HSS-a Darko Vuletić tada je rekao kako njegova stranaka traži osobu koja je dovoljno politički jaka da bi im omogućila ulazak u Gradsku skupštinu. Očito je sada Rožić ipak odlučio "izgubiti slobodu koju uživaju nezavisni" te se priključuje stranci kojoj "trebaju jake političke ličnosti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.