Torcidaši koji su palicama tukli Srbe kod Knina idu natrag u pritvor

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

ŠIBENSKI sud preinačio je odluku suca prema kojoj su sedmorica torcidaša osumnjičenih za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju pušteni na slobodu. Vraćaju se u istražni pritvor na još dva mjeseca.

Podsjetimo, oni su osumnjičeni da su napali vlasnika i goste kafića u Uzdolju 21. kolovoza. Sud ih je krajem listopada pustio da se brane sa slobode i odredio im mjere opreza.

Kako su torcidaši isplanirali i izveli napad

Načelnik šibensko-kninske policije otkrio je tada kako su torcidaši izveli napad na Srbe kod Knina.

"Kao dio navijačke skupine iz Splita okupili su se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje temeljem prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima", rekao je načelnik Policijske uprave šibenske. 

"Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe. 

Osumnjičeni su se zajedno s još desetak za sada nepoznatih počinitelja, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine okupili u Splitu i s više osobnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, a temeljem prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati nogometna utakmica Crvena zvezda - Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema zatečenim osobama.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je jedan od za sada neidentificiranih počinitelja izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Potom su se s najmanje četiri osobna vozila oko 22.15 dovezli pred ugostiteljski objekt u koji su ušli osumnjičeni zajedno s još desetak neidentificiranih osoba maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

Ulaskom u ugostiteljski objekt zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu, zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.