Tko šiša afere: Lovrinčević na kavi s braćom Žužul i Primorac

ZANIMLJIVO društvo okupilo se večeras u American baru nakon utakmice Splita i Solina. Na jednom mjestu Marijo Lovrinčević, član Uprave HAC-a, braća Slaven i Jozo Žužul, predsjednik i dopredsjednik RNK Split i vlasnici tvrtke Skladgradnja, te braća Damir i Dragan Primorac.

Nakon poraza od Solina Žužulima nije do priče o tunelima, Lovrinčević kaže sve je čisto

Braća Žužul o aferi s poslom u tunelima Mala Kapela i Sveti Rok vrijednom 43 milijuna kuna i još koji milijun povrh, nisu htjeli ni slova. "Ma, pustite nas, izgubili smo, nije nam do priče", ispričao se Slaven Žužul.

"Sve je čisto, u poslu nema ništa sporno. U društvu sam se zatekao slučajno. Pogledao sam utakmicu s Damirom Primorcem, javio mu se brat, našli smo se i tu su bila braća Žužul. Naravno da ih znam kao i ostale ljude iz struke. Svašta se posljednjih dana pisalo, argumentirano sam odgovorio na sve upite, nažalost, to većini medija više nije bilo zanimljivo, a ja se samo pitam, tko bi normalan ugrozio svoj posao i poziciju radi nekog drugog", kaže Lovrinčević.

RNK Split želi Prvu ligu i preoblikovanje u Športsko dioničko društvo 

Žužuli su, pak od starijeg Primorca htjeli koji savjet, jer nakon Hajduka, Split je drugi nogometni klub u gradu, a i državi, koji prema Zakonu o športu kreće u preoblikovanje iz udruge građana u Športsko dioničko društvo. Odluka je donijeta na danas održanoj skupštini kluba.

"Športsku karijeru započeo sam kao pionir Splita, a potom sam kao junior Hajduka išao na posudbu u Solin. Eto, dobrog razloga da pogledam utakmicu", pojasnio je Dragan Primorac, koji će za koji dan i službeno objaviti predsjedničku kandidaturu. 

Hajduk ima problem, Grad je većinski vlasnik, a ne ulaže novac i ne prodaje dionice

Hajduk, evo tek sad Split... Sporo ide to preoblikovanje. "Smatram da udruge građana osim u rijetkim prilikama treba preoblikovati u športska dionička društva, jer klub tad dobija vlasnika koji može donositi kompetentne financijske i upravljačke odluke", drži Primorac, koji se osvrnuo i na aktualnu situaciju u Hajduku. 

"Vlasnik mora donositi novac, a ne da se dogodi međufaza kao u Hajduku. Preoblikovanje se mora nastaviti i dozvoliti dioničarima da kupe većinski paket i upravljaju klubom. Ili, ako će Grad Split zadržati većinski paket onda to mora kompenzirati ulaganjem. Trenutno je vlasnik Grad, a ne donosi novac. Zakon o športu predvidio je jasnu vlasničku strukturu jer je to jedini način upravljanja klubom. Nemoguće je biti većinski vlasnik, željeti upravljati klubom, a ne ulagati vlastiti novac. Tko god dođe, mora uložiti u omladinski pogon da se ne bi dogodilo da se kupi brend, a zaboravi budućnost. Nadam se da će i Split i Solin biti mudri i da neće rasprodati igrače", komentirao je Primorac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.