Tko je ubijeni Tedi Slamić?

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

UBIJENI Tedi Slamić je vlasnik Djela, trgovačkog lanca s najvećim brojem trgovina u Šibensko-kninskoj županiji. Osnivač tvrtke je njegov otac Joso Slamić koji se povukao iz posla te danas živi u Rijeci.

Tedi Slamić je navodno s Matkolom imao dogovor o kupovini pekarskih proizvoda za svoje trgovine, no dogovor je u međuvremenu propao te je, kako se može čuti, Slamić ostao dužan Matkolu. Da bi pokrio dug, sklopili su dogovor o kompenzaciji u brašnu. Međutim, cijena brašna bila je viša od proizvoda te je Matkol navodno upao u dugove od pola milijuna kuna i uskoro završio u blokadi.

Branko Koloper, vlasnik Matkola, navodno za početak svoje propasti, kako se po gradskim kuloarima već dugo govori, krivi upravo Tedija Slamića te ga je zbog toga danas izrešetao u automobilu ispred trgovine Djelo u Vodicama.

> 3 muškarca i žena ubijeni u Vodicama i Šibeniku, policija zna tko je ubojica

Policija i dalje traga za Brankom Koloperom koji je osumnjičen da je danas ubio četvero ljudi.

Susjedi: Bio je obiteljski čovjek, posebno je volio djecu

Sjedište tvrtke Djelo je inače u selu Unešić kod Drniša, iako su trgovine raspoređene većinom po Šibeniku, na udarnim lokacijama u gradu. 

Tedijev otac Joso bio je zamjenik zapovjednika 113. šibenske brigade, važne postrojbe u Domovinskom ratu, dok je stric Dane, koji se vratio iz dijaspore, kupio hotel Borovik tik uz most u Tisnom i uložio blizu 26 milijuna kuna u obnovu. 

Tedi je bio je u dobrim odnosima s Ivanom Klarinom, dugogodišnjim SDP-ovim načelnikom Tisnog, dok u šibenskom kvartu Šubićevac susjedi za njega imaju samo lijepe riječi. Tvrde da je obiteljski čovjek i da je posebno volio djecu i često se družio s njima na ulici. 

Mještani tvrde da su mnoga djeca kojima je bio susjed plakala kada su čula za tešku vijest.

Staru školu želio pretvoriti u hotel

Još prije četiri godine Slamić i Djelo odlučili su investirati u turizam i obnoviti zgradu stare škole na starom Trgu Rudine u Tisnom. Tedi je od privatnog vlasnika 2016. godine otkupio zgradu, namjeravajući izgraditi apartmane, no ubrzo je promijenio ideju za projekt i odlučio se za luksuzni hotel, dijelom i na nagovor načelnika Klarina.

Djelo je 2016. godine kao tvrtka ušlo u turizam s apartmanskim jedinicama, njih 50-ak, u Jezerima kraj Tisnog. Slamić je vrlo ambiciozan i, osim u trgovini, planirao je razvoj u turizmu te je u Tisnom, u sklopu uređivanja kompletnog prostora oko Trga Rudine u koji kreću lokalne vlasti, pronašao plan u koji se uklopila njegova vizija.

Prije nego što je kupio objekt stare škole, koja je trebala postati hotel sa 70-ak ležajeva, Slamić je 20 godina bio u najmu prizemlja zgrade, gdje su danas samoposluga Djelo, mesnica i skladište.

Prije nekoliko dana Tedi Slamić je s načelnikom Tisnog Ivanom Klarinom imao sastanak oko uređenja stare škole u Tisnom.

Nekadašnjeg saborskog zastupnika Klarina potresla je vijest o likvidaciji partnera općine Tisno i vlasnika Djela, kojeg Klarin opisuje kao vrijednog poslovnog čovjeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.