Tko je tip koji je napao Milanovića

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

DO NEDJELJE je malo tko znao za Branimira Jovića. Od nedjelje gotovo cijela Hrvatska zna za Branimira Jovića.

Riječ je o čovjeku koji je na biralištu verbalno napao tada još kandidata, a danas izabranog predsjednika Zorana Milanovića. 

Pred novinarima mu je u dva navrata vikao da je "komunjara i komunista", a situacija je bila toliko neugodna da je Milanović, nakon što mu je neuspješno pokušao dati ruku a ovaj nastavio urlati, u jednom trenutku rekao da će morati pozvati policiju. Jović je Milanoviću svejedno dovikivao i dok je odlazio ulicom.

Index je prvi nakon incidenta doznao kako ga je izazvao upravo Jović, po struci odvjetnik. On je, kako su danas potvrdili iz Hrvatske odvjetničke komore, bio odvjetnik do 27. travnja 2017. godine, kada je otišao u mirovinu.

Imao odvjetnički ured, sad ima firmu Catch 22 pijetao

Jović je imao svoj odvjetnički ured u Zagrebu, a kako se vidi na poslovnim servisima, posljednjih je godina često bio u blokadi. Žiro račun ureda ugašen je, kako se vidi u podacima, tek 2019. godine.

Iste je godine kada je otišao u mirovinu osnovao firmu Catch 22 pijetao, jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju peradi i jaja. Jović je i direktor firme sa sjedištem u Perušiću koja, prema poslovnim servisima, nema zaposlenih. U 2018. godini, posljednjoj za kojoj su dostupni podaci, ostvario je bruto dobit od 31 tisuće kuna. 

Kako su nam ispričali ljudi koji Jovića poznaju, nakon verbalnog napada na Milanovića otišao je u kafić u sklopu teniskog centra koji godinama posjećuje. Ondje je prepričao i što je napravio na biralištu.

Među onima koji posjećuju spomenuti centar prepričava se i da ga je baš ondje zatekao Indexov poziv, a navodno se naglas u društvu u kojem je bio zapitao i "kako Index već zna za to". Podsjetimo, u razgovoru za Index rekao je da je na biralište došao iz crkve i da se ispovjedio pa je mogao "reći što ga je volja". 

>> Nazvali smo čovjeka koji je napao Milanovića na biračkom mjestu

Gorljivi HDZ-ovac

Jović je, pričaju njegovi poznanici, gorljivi HDZ-ovac koji je često sa svojim poznanicima znao ući u burne pa i neugodne rasprave o politici. No ne zna se je li član te stranke. Ovaj umirovljeni odvjetnik nam je u ponovljenom pozivu, koji smo u nedjelju uputili nakon što nam je nakon nekoliko odgovorenih pitanja prekinuo vezu, rekao da nije, no nismo ga uspjeli tražiti dodatno pojašnjenje jer je odmah prekinuo. Je li Jović član HDZ-a pitali smo danas i tu stranku, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. 

Još uvijek nije jasno ni je li Jović i na koji način povezan s vrhom te stranke, iza kojeg je dan prije verbalnog napada na Milanovića sjedio na ženskoj utrci Snježne kraljice. Premijer Plenković jučer je preko vladinog glasnogovornika Marka Milića za Index odlučno demantirao povezanost s Jovićem.

Plenković tvrdi da ga ne poznaje - što je Jović radio red iza njega na Snježnoj kraljici?

"Predsjednik vlade ne poznaje tog čovjeka niti ima ikakve veze s njim. Stoga odbacujemo bilo kakvo povezivanje predsjednika vlade i HDZ-a s navedenim incidentom koji se dogodio na dan izbora", poručio je jučer za Index glasnogovornik vlade Marko Milić.

Iako premijer tvrdi da Jovića ne poznaje, još uvijek nije jasno kako to da je čovjek koji će dan kasnije verbalno napasti Milanovića na biralištu na Snježnoj kraljici sjedio samo red iza Plenkovića, potpredsjednika vlade i ministra policije Davora Božinovića te ministra Marka Pavića. Pored Plenkovića je inače bio i Milan Bandić.

Htjeli smo to pitati samog Jovića, no nakon nedjelje na naše pozive više nije odgovarao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.