Tko je Boban S., Srbin povezan s masakrom u Berlinu?

Screenshot: YouTube

OSUMNJIČENI za napad na Božićni sajam u Berlinu, Anis A. iz Tunisa, živio je jedno vrijeme kod Nijemca srpskog podrijetla Bobana S, koji je prošlog mjeseca uhićen zbog vrbovanja za Islamsku državu.

Tunižanin je navodno bio povezan s mrežom Islamske države u Njemačkoj koju je vodio salafistički propovjednik Ahmad Abdulaziz Abdulah, alias Abu Walaa, Iračanin kojeg su zvali propovjednik bez lica, jer se u džamijama i na društvenim mrežama pojavljivao uvijek sakrivajući svoje lice.

Srbin Boban S. prošlog je mjeseca uhićen upravo s Abu Walaom (na slici) i još četvoricom ekstremista, a sumnjiči ih se da su vrbovali ljude da odlaze na bojišta u Siriji i Iraku boriti se na strani Islamske države, piše Telegraf.

Boban S. ima putovnice Srbije i Njemačke


Tajne službe i policija Bobana S., koji inače ima 27 godina i živi u Dortmundu, na oku su imali već duže vrijeme. Još su 10. kolovoza pretražili stan ovog njemačkog Srbina koji, navode njemački mediji, ima putovnice obje zemlje, i Njemačke i Srbije. Dva tima policije konačno su ga uhitila 8. studenog u sklopu velike akcije protiv glavnih pomagača Islamske države u Njemačkoj.

Kako pišu njemački mediji, sastanci islamista nisu se odvijali u stanu Bobana S., već u domu njegove suradnice Nadine H. Svakog muškarca u taj stan dolazilo je nekoliko muškaraca i žena, a svi su bili odjeveni u tradicionalnu muslimansku nošnju. Kako kaže njemački tužitelj, zadatak Bobana S. bio je indoktrinacija novoizabranih ekstremista. Bobanovo muslimansko ime bilo je Abdurahman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.