Tinejdžeri u Maroku snimili pokušaj silovanja bolesne djevojke u autobusu: Putnici šutjeli i gledali

Screenshot: Morocco World News
 
U NEDJELJU je na društvenim medijima objavljena snimka pokušaja grupnog silovanja bolesne djevojke u Maroku, u autobusu punom ljudi od kojih nitko nije reagirao.
 
Snimka napada izvršenog 18. kolovoza u Casablanci je zbog potresnog sadržaja uklonjena s interneta. Prikazuje 24-godišnju žrtvu s mentalnim invaliditetom kako plače i moli za pomoć, dok skupina tinejdžera trga s nje odjeću, vrijeđa ju i seksualno zlostavlja.
 
"Sama je kriva, ušla je u autobus pun muškaraca"
 
Nitko od putnika nije htio pomoći žrtvi kroz cijeli incident, dok na samom kraju glas nije povikao da se "maknu od djevojke". Zbog napada su u ponedjeljak uhićena šestorica tinejdžera u dobi između 15 i 17 godina, a istraga protiv njih je u tijeku.
 
 
Neki od stanovnika Maroka su nakon napada osudili djevojku, tvrdeći da je "sama kriva jer je ušla u autobus pun muškaraca". Drugi su osudili ljude koji joj nisu pomogli te izjavili da su "isti kao silovatelji".
 
"Mlada žena je žrtva seksualnog zlostavljanja u autobusu u Maroku. Nitko nije intervenirao. Što se događa ljudskim bićima? Barbarstvo", objavio je na Twitteru Abdullah Sharif.
 
 
Mnogi su upozorili da su silovanje i okrivljavanje žrtve ogromni problemi u Maroku. Prema jednoj nacionalnoj anketi, skoro dvije trećine Marokanki je tijekom života pretrpjelo seksualno, tjelesno ili psihološko zlostavljanje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.