Times počinje s naplaćivanjem internetskog izdanja

TIMES i Sunday Times će od lipnja početi s naplaćivanjem pristupa internetskom izdanju novina, najavila je vlasnička tvrtka News International.

Korisnici će za pristup vijestima plaćati funtu dnevno, odnosno dvije funte za tjednu pretplatu. Takav potez otvara novu stranicu u borbi za čitateljstvo i mišljenja o njemu su podijeljena.

Izvršna direktorica medijske kompanije Rebekah Brooks rekla je da je to "krucijalni korak prema tome da posao s vijestima postane ekonomski isplativ".

Oba lista će pokrenuti novu stranicu početkom svibnja, odvajajući tako svoju digitalnu stranicu od dosadašnje, kombinirane. Nove stranice će biti dostupne tijekom besplatnog, pokusnog razdoblja, nakon čega će se pristup početi naplaćivati.

Analitičari naplatu vijesti smatraju vrlo riskantnim potezom

Budući da je zabilježen pad prodaje tiskanih izdanja novina, vlasnici su se odlučili na poslovni model kojim će moći zaraditi putem internetskih izdanja. Međutim, neki analitičari taj potez smatraju vrlo riskantnim, budući da je internet prepun besplatnih informacija i vijesti.

Ipak, izvršna direktorica tvrdi da je to "odlučujući trenutak za novinarstvo", te da je uprava ponosna na svoje novinarstvo i ne srami se reći da vjeruje u njegovu vrijednost".

"Ovo je tek početak. Times i Sunday Times su prvi od četiriju naslova u Velikoj Britaniji koji će početi s ovakvim poslovnim modelom. Nastavit ćemo s razvijanjem digitalnog izdanja, investiranjem i inovacijama za naše čitatelje", rekla je britanskim medijima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.