Talijanski biskupi rekli Berlusconiju da bude "trezveniji"

TALIJANSKA biskupska konferencija je u kolumni na prvoj strani svojih službenih novina Avvenire pozvala talijanskog premijera da bude "trezveniji", nazvavši njegovo ponašanje zabrinjavajućim.

Silvio Berlusconi je zadnjih tjedan dana ponovno zaokupio pažnju javnosti skandalom, budući da je njegova supruga Veronica Lario podnijela papire za razvod, nakon čega je počelo javno prepucavanje.

Prljavo rublje

Prvo je Lario zahtjev za razvodom prokomentirala činjenicom da joj je prisjelo to što joj se suprug druži s maloljetnicama nakon što je Berlusconi otišao na rođendansku zabavu 18-godišnje manekenke, istodobno napadajući i njegovu izjavu o tome kako je ideja da u parlamentu služe mlade i zgodne zastupnice "besramno smeće".

Nakon toga je i Berlusconi odgovorio preko novina, zatraživši ispriku i zaprijetivši čak i sudskom tužbom.

Berlusconi je izabran uz jaku podršku katolika, a u prošlosti je u pravilu bio u dobrim odnosima s Vatikanom, budući da dijeli njihove stavove o pobačaju, homoseksualnim brakovima i bioetici. Ipak, budući da je već razveden, nije baš potpuno u skladu sa crkvenim naputcima, što mu je Vatikan dosad opraštao.

Treba držati do vrijednosti

U tekstu naslova "Politika i showbusiness u smrtonosnom zagrljaju" Avvenire piše: "Znamo da se čovjeka iz vlade sudi prema onome što postigne, prema njegovim programima i kvaliteti zakona koje pomogne progurati. Ali vrline vođe, njegov stil i vrijednosti do kojih drži ne bi trebali i ne mogu biti odvojeni od njegovog lika".

"Zbog svega toga pozivamo premijera da bude trezveniji, pribraniji i da se u njemu ogleda duša zemlje", piše Avvenire napominjući kako je "zabrinjavajuće" da je Berlusconi uživao u društvu mlade glumice.

F.M.
Foto: AFP
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.