Talijani raspisali referendum o bušenju podmorja

Foto: Shutterstock

GENERALNI konzulat Italije u Rijeci danas se oglasio povodom raspisivanja referenduma o izdavanju dozvola i koncesija za ispitivanja i bušenja na istražnim poljima ugljikovodika u Italiji.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Obavještavaju se svi zainteresirani da je odlukom Vijeća ministara Republike Italije raspisan abrogativni referendum koji će se održati 17. travnja 2016.

Referendumsko pitanje ekološkog je karaktera i odnosi se na izdavanje dozvola i koncesija za ispitivanja i bušenja na istražnim poljima ugljikovodika smještenim unutar dvanaest milja od obale “za vrijeme životnog vijeka bušotine”. Referendumom bi se tako ukinuo stavak 17., točka 3., članka 6. Uredbe sa zakonskom snagom broj 152. iz 2006. godine.

Birači, talijanski državljani s boravištem u Republici Hrvatskoj upisani u Matičnu evidenciju talijanskih državljana u inozemstvu, dobit će birački materijal na kućnu adresu, osim onih birača koji su se izjasnili za glasovanje u Italiji.


Na referendum će moći izaći i talijanski birači koji se u vrijeme održavanja referenduma privremeno nalaze u Hrvatskoj, ne manje od tri mjeseca, i to iz radnih, obrazovnih ili zdravstvenih razloga, kao i njihove obitelji, pod uvjetom da su to zatražili od matične talijanske općine.

Detaljne informacije i dodatna pojašnjenja o referendumu dostupne su na internet stranici Generalnog konzulata Italije u Rijeci: www.consfiume.esteri.it", navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.