Talibani osudili teroristički napad u Kabulu

Screenshot: YouTube
 
TALIBANI su osudili samoubilački napad auto bombom u Kabulu, u kojem je ubijeno najmanje 90 i ranjeno više od 400 ljudi.
 
Glasnogovornik militantne islamističke skupine Zabihullah Mujahdid rekao je da nisu upleteni u krvavu eksploziju pokraj njemačke ambasade u diplomatskom središtu grada.
 
"Talibani osuđuju svaki napad na civile"
 
Dodao je da Talibani "osuđuju svaku eksploziju i napad na civile, ili u kojima ima civilnih žrtava". CGTN i drugi svjetski mediji su objavili da je ISIS preuzeo odgovornost za napad.
 
Bomba je eksplodirala rano ujutro, za vrijeme najvećih gužvi, objavila je policija. Jedan afganistanski zaštitar i nekoliko zaposlenika njemačke ambasade su među žrtvama.
 
"Meta su bili civili i stranci koji su radili za budućnost države"
 
Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel na Twitteru je objavio: "Napad se dogodio vrlo blizu njemačke ambasade. Žrtve su civili i oni koji su radili za bolji život i budućnost države. Osobito je odvratno da su upravo ti ljudi bili meta".
 
U ogromnoj eksploziji zapaljeno je više od 50 automobila, a prozorska stakla su se lomila i na udaljenostima od nekoliko stotina metara. Ovaj napad je jedan od najsmrtonosnijih napada koji je ikada pogodio glavni grad Afganistana. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.