Taksist koji je napao uberovca bio je HDZ-ov kandidat na izborima

Screenshot: Dubrovački dnevnik

DUBROVAČKA policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg taksista, koji je uz prijetnje napao vozača Ubera u Dubrovniku te ga lakše ozlijedio. 

Naime, danas je u Dubrovniku došlo do svađe koja je završila fizičkim okršajem između dubrovačkog taksista i vozača Ubera na predjelu Buže.

Taksist, veteran i HDZ-ovac

Vozač taxija Pero Vianelli nasrnuo je na vozača Ubera M. L. Vianelli, osim taxi iskaznice, posjeduje i stranačku. Ove godine bio je kandidat na kotarskim izborima na listi HDZ-a, i to za gradski kotar Komolac. Nositelj liste bio je Nikša Sentović.

"Sve je ovo namještaljka i to sam rekao policajcima. On me je prvo isprovocirao i onda pošao snimati s namjerom da me uništi, a ja sam mu samo udario u mobitel jer nisam htio da me neovlašteno snima. To je ispalo tako kako je ispalo i jako mi je žao što sad izgledam kao neki agresivac i nasilnik, ali vjerujte da to nisam. Ja sam odlikovani hrvatski branitelj i nikad nisam imao okršaje", rekao je Vianelli za Dubrovački dnevnik.

Sve je prijavljeno policiji, a objavljena je i snimka koja prikazuje napad taksista na uberovca.

 Podignuta kaznena prijava

Vozač Ubera prijavio je napad i prijetnje te je policija, nakon što je utvrdila činjenice, protiv muškarca iz Dubrovnika podigla kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Iako je taksist fizički napao vozača Ubera, prijava je podnesena zbog prijetnji koje su teže kazneno djelo, kazali su Hini iz dežurne policijske službe.

Mediji su objavili videosnimku na kojoj se vidi kako gradski taksist fizički nasrće na kolegu koji radi za Uber te mu uz prijetnje upućuje više udaraca šakom.

Zakonom o autotaksi prijevozu, koji je donesen krajem travnja, liberaliziran je taxi prijevoz. Ministar prometa Oleg Butković kazao je kako je cilj zakona učiniti taxi prijevoz jeftinijim i dostupnijim građanima, istaknuvši da novi zakon uvodi jednaka pravila za sve i nikome ne pogoduje.

No dubrovački mediji javljaju da je na dubrovačkim prometnicama povećan broj vozača Ubera te da se "kaos na ulicama može praktički vidjeti svaki dan", što u nekim slučajevima "eskalira fizičkim obračunom".

U policiji, međutim, kažu da nije bilo kršenja novog zakona te da nije bilo incidenata od srpnja prošle godina kad su dubrovački taksisti, prosvjedujući protiv Ubera, blokirali jadransku magistralu kod Cavtata.

Iz Ubera su poslijepodne osudili svaki oblik nasilja te poručili da čine sve kako bi podržali svoje partnere vozače. "Ovakvo ponašanje je nedopustivo", kazali su i izrazili otvorenost za suradnju sa svim nadležnim institucijama kako bi se izbjegle slične situacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.