KORONAVIRUS U SVIJETU

Tajland nema novooboljelih prvi put nakon više od dva mjeseca

Foto: EPA

TAJLAND, druga zemlja u koju je ušao koronavirus, prvi put nakon dva mjeseca nema novooboljelih, a vlada razmatra novo popuštanje mjera.

"Svi možemo odahnuti, ali ne trebamo se time zadovoljiti", rekao je Taweesin Wisanuyothin, glasnogovornik vladinog stožera za Covid-19. 

"Moramo nastaviti s glavnim mjerama - prati ruke, prakticirati socijalnu distancu i nositi maske", rekao je. 

Tajland je prvi slučaj koronavirusa potvrdio 13. siječnja. Zaražen je bio turist iz Kine. Ukupno ima 3.017 zaraženih i 56 umrlih. 

Taweesin je rekao da je i dalje ugrožen Bangkok i susjedne pokrajine, kao i južni Tajland gdje u posljednja dva tjedna zabilježen veliki broj slučajeva. 

Naglo širenje 

Porast zaraženih na jugu zabilježen je u imigracijskom pritvorskom centru u pokrajini Songkhla i pokrajinama koje graniče s Malezijom. Tajlandski susjed na jugu bilježi 6.742 zaraženih i 109 umrlih. 

Tajland je 9. ožujka posljednji put zabilježio nijednog oboljelog, ali je u roku dva tjedna svaki dan bio dvoznamenkasti broj oboljelih, a ubrzo i više od stotinu u danu. 

Naglo širenje zaraze natjeralo je vladu da zatvori trgovačke centre, restorane, teretane i uvede policijski sat.  

Prošli tjedan opao je broj novooboljelih, popustile su se neke mjere i dozvoljeno je otvaranje frizerskih salona i salona za kućne ljubimce. 

Vlada razmatra otvaranje trgovačkih centara sljedeći tjedan. Novo popuštanje mjera trebali bi raspraviti prekosutra.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.