HTV: Više Hrvata je gledalo don Grubišića kod Stankovića, nego Papu na Hipodromu

SVE EMISIJE posvećene posjetu pape Benedikta XVI bile su najgledanije na Hrvatskoj televiziji, priopćeno je danas s Prisavlja.

Tako primjerice subotnje bdijenje mladih s Papom na Trgu bana Jelačića pratilo je na HTV-u 590.000 gledatelja. Svetu misu na Hipodromu u nedjelju pratilo je na HTV-u 45,6 posto gledatelja od ukupnog broja gledatelja koji su u tom trenutku gledali televiziju, a to je više od 515.000 osoba.

No, kako smo naknadno provjerili, na vrhu gledanosti našla se i emisija Nedjeljom u dva koja je ugostila don Ivana Grubišića. Naime, tu emisiju pratilo je 519 tisuća gledatelja i imala je prosjek od 12.5 posto.


"U skladu s poslovnim i programskim odlukama HRT-a te standardima EBU-a (Udruge europskih javnih televizija), HRT je u potpunosti ostvario sve predviđene izravne prijenose. HRT je izravno prenosio sve događaje tijekom Papinog posjeta Hrvatskoj i ustupio ih, zainteresiranim TV kućama u RH, i u međunarodnu televizijsku razmjenu", ističu.

"Posjet pape Benedikta XVI. iznimno je značajan i državnički i vjerski posjet, ali i prigoda za predstavljanje Republike Hrvatske i njezinih građana svjetskoj javnosti. Prijenos Papina posjeta bio je prilika da HRT pokaže svoju kreativnu, profesionalnu i tehničku snagu kada je u pitanju ovako snažan medijski događaj. U realizaciji prijenosa sudjelovalo je više od 400 djelatnika naše kuće, a priznanje za njihov uspješno obavljen posao dobili smo, prije svega, od naših gledatelja koji su, među ostalim, iskazali želju i da se prijenos Papina posjeta objavi na DVD-u. Stoga zahvaljujem svim kolegicama i kolegama koji su svojim iznimnim angažmanom omogućili praćenje posjeta Svetog Oca", izjavila je v.d. glavna urednica HTV-a Gordana Mrđen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.