Supruga ministra Đure Popijača prijavljena USKOK-u

MARINA Popijač, supruga ministra gospodarstva Đure Popijača i direktorica tvrtke Sunčane šume, prijavljena je danas USKOK-u zbog sumnji u kriminalne radnje u toj tvrtki.

Prijavio je donedavni zaposlenik tvrtke Krešimir Bošković, koji tvrdi da je od svibnja ove godine u niz navrata zatekao četiri skupine ilegalnih radnika kako iz šume neovlašteno iznose velike količine drva, a zauzvrat, kad je na to upozorio, dobio izvanredni otkaz.

Bošković je danas na tiskovnoj konferenciji u Osijeku iznio kronologiju nesporazuma s Popijačevom suprugom: nakon što je prvi put upozorio voditelja svog odjela na nezakoniti odvoz drva dobio je premještaj, potom je Marina Popijač dobila navodnu dojavu da je upravo on povezan s odvozom drva, da bi pri kraju stigla i opomena pred otkaz zbog "klevete drugih zaposlenika".

Tvrdi da je u to vrijeme Marina Popijač pred njima nazivala svoga supruga Đuru i tražila da ga spoji s ministrom unutrašnjih poslova Tomislavom Karamarkom. Izvanredni otkaz Starčevića je dočekao nakon povratka s godišnjeg odmora.

Danas je kazao da je dopise s upozorenjima slao i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koja je koncesionar za gospodarenje šumama, kao i vlasniku Sunčanih šuma Jaki Andabaku, no kako mu nije stizao nikakav odgovor, direktoricu Popijač odlučio je prijaviti USKOK-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.