Suđenje za Loru na čekanju dok se ne spoje svi predmeti?

Foto: FAH

EMILIO BUNGUR, prošlog ljeta uhićen nakon 10 godina bijega, doveden je danas u splitski Županijski sud na pripremno ročište za ponovljeno suđenje u slučaju Lora 1, ratni zločin nad civilima, za što je 2006. godine pravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

Kako je Bungur osuđen dok je bio u bijegu, dobio je priliku za novo suđenje. Kada će započeti, nije sasvim izvjesno, jer je spis nakon današnjeg ročišta predan izvanraspravnom vijeću koje će odlučiti o spajanju postupaka za Loru 1 i Loru 2, tj. ratni zločin nad ratnim zarobljenicima, u kojem se sudi i bivšem šefu Vojno-istražnog centra Tomislavu Duiću, njegovom zamjeniku Tončiju Vrkiću te Anti Gudiću i Anđelku Botiću.

Još koji mjesec za formalnosti

Duić, pravomoćno osuđen na osam godina zatvora u Lori 1, također je zatražio obnovu postupka pa bi možda bilo najracionalnije pričekati da se sve skupa pripoji Lori 2, što bi, doduše, početak suđenja odgodilo za sigurno još koji mjesec, dok se ne riješe sve formalnosti.

Bungur se, očekivano, izjasnio da se ne osjeća krivim, ispred zgrade suda i danas je prosvjedovalo dvadesetak branitelja i članova njihovih obitelji. Jagoda Bungur, supruga Emilija Bungura, tvrdi da se radi o montiranom procesu Mladena Bajića. U hodniku pred sudnicom Vladimira Živaljića potrajala je zanimljiva diskusija branitelja Vinka Burazera i tužiteljice Vesne Beširević. Burazer je već iznio niz primjedbi na vođenje ovog postupka. Bungur je sjedio i šutio.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.