Sud naredio da se pretraže dva mobitela Sarkozyja u istrazi krijumčarenja kokaina

Ilustracija: Interpol

SUTKINJA je naredila da se pretraže dva mobilna telefona Nicolasa Sarkozyja u istrazi o krijumčarenju kokaina vrijednog 35 milijuna funti.

Ime bivšeg francuskog predsjednika je u sudskim dokumentima povezanima s istragom pokušaja da se 680 kilograma droge prokrijumčari iz Dominikanske Republike.

Dva francuska pilota umiješana u skandal nazvan "Air Cocaine" prošlog su tjedna pobjegla iz zemlje, pojavile su se optužbe da su u poduhvatu imali podršku političara, navodi Daily Mail.

Sutkinja Christine Saunier-Ruellan je zatražila da se provjere detalji o telefonskim pozivima s telefona Sarkozyja i njegove svite u razdoblju od ožujka 2013. do ožujka 2014. godine. Zatraženi su i podaci o telefonskim računima, kao i geolokaciji kako bi se utvrdilo gdje su mobiteli korišteni.

Istraga ne podrazumijeva niti navodi vezu između Sarkozyja i krijumčarenja, ali je on koristio isti avion u kojem je droga pronađena 19. ožujka 2013. godine. 

Francuskim pilotima Pascalu Fauretu (55) i Bruni Odosu (56) izrečene su zatvorske kazne u trajanju od dva desetljeća u Santo Domingu. Policija je u pretražujući zrakoplov kojim su upravljali pronašla 26 kovčega s 680 kilograma kokaina čija se ulična vrijednost procjenjuje na 35 milijuna funti.

Piloti su rekli da je droga podmetnuta bez njihova znanja, oni su nakon izricanja presude uložili žalbu i potom iskoristili priliku da iz zemlje pobjegnu prerušeni u turiste, u čemu im je navodno pomogao neimenovani političar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.