Sud naložio policiji: Pronađite Želitu!

SUDAC Zoran Matulović naložio je splitskoj policiji da pronađu i dovedu Želitu Tomić na raspravu koja bi se za tjedan dana trebala održati u slučaju dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše, koju Uskok tereti za sudjelovanje u dilerskoj organizaciji Jakše Cvitanovića Cvika.

Tražili je po Korčuli, a ona kao lažna policajka naplaćivala prekršaje u Splitu

Želita kao da je u zemlju propala. Nema je na adresi koju je sudu ostavila. I prije je bilo problema. Tražili su je po Korčuli pa se ispostavilo da po Splitu naplaćuje prekršaje lažno se izdajući za policajku. Uhvaćena je, ali ubrzo puštena. Sudac Matulović nalazi se u nezahvalnoj poziciji jer Želitu kao svjedokinju ne može pritvoriti.

Izmislila dvije otmice

Njezino svjedočenje krucijalno je za postupak protiv Birimiše. Upravo je, naime, ona kazala Uskoku kako joj je odvjetnica dodala paketić sa 20-ak grama heroina.

Pitanje je, međutim, što će danas Želita reći. Sjeća li se ona toga s obzirom da se radi o događaju iz 2003. godine? Prošlo je gotovo punih 10 godina, a u međuvremenu se pokazalo da Želiti sudovi baš i ne vjeruju. Želita je izmislila čak dvije otmice, jednu u Zagrebu i drugu na Korčuli pa se sada opravdano postavlja pitanje koliku težinu ima njezin iskaz temeljem kojeg su na koncu osuđeni članovi Cvikove organizacije?

Zaboravljiva Želita

Sudac Matulović i bez toga ima konkretan problem Želitine vjerodostojnosti. Naime, u vrijeme dok se još kuhao postupak protiv Cvika, tijekom istrage izmišljene otmice na Korčuli, tri godine nakon navodno dodavanja paketića heroina, Želita Tomić uopće nije uspjela prepoznati odvjetnicu Birimišu. Obratila se njezinoj kolegici koja joj nimalo nije nalik. Kako ju je tada već uspjela zaboraviti, a onda se svega koji tjedan kasnije sjetiti i optužiti za dodavanje heroina?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.