Sud dopustio Sanaderu odlazak iz Zagreba: U Split ide posjetiti bolesnu majku

BIVŠI premijer Ivo Sanader dobio je dozvolu Županijskog suda u Zagrebu da otputuje u Split kako bi posjetio bolesnu majku.

"Sanader je dobio dozvolu za izbivanjem s mjesta prebivališta koja traje do 10. siječnja", kazao je za Index glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić te dodao kako je Sanader taj odlazak zatražio "iz privatnih razloga". Bivšem predsjedniku HDZ-a i premijeru je prilikom puštanja iz pritvora oduzeta putovnica te mu je određeno da ne smije napuštati Zagreb.

Kasnio na prvo javljanje sucu

Uz to se i svakog prvog ponedjeljka u mjesecu mora javljati sucu istrage. Već kod prvog javljanja sucu je Sanader prekršio pravila te je na Žuapnijski sud kasnio pola sata. Njegov odvjetnik Goran Suić je tada objasnio kako su kasnili zbog problema s njegovim automobilom.

"Za sada sud neće razmatrati ukidanje mjere opreza samo iz tog razloga što se radilo o jednom kašnjenju", istaknula je tada zamjenica glasnogovornika suda Ivana Kršul komentirajući kašnjenje Ive Sanadera. Podsjetila je kako se mjere opreza po službenoj dužnosti preispituju svaka dva mjeseca.

Iako je kasnio, dobio je dozvolu za odlazak iz Zagreba

"Tada će se ustvrditi je li se optuženik pridržavao mjera opreza na način na koji mu je ona bila naložena", rekla je na kraju Kršul. Iako je kasnio na prvo pojavljivanje, sud mu je ipak dozvolio napuštanje Zagreba i posjet bolesnoj majci u Splitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.