Studentica je u lipnju u Zadru naglo umrla, sad je otkriven točan razlog

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

SREDINOM lipnja u kolima hitne pomoći, na putu od Voštarnice do zadarske Opće bolnice, umrla je 22-godišnja studentica.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) obustavilo je istragu protiv 22-godišnjeg Zadranina koji se dovodio u vezu sa sumnjivom smrti djevojke, javlja Zadarski.

Sumnjalo se da je 22-godišnjak 12. lipnja, u podstanarskom stanu u Zadru, dao djevojci drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja, kao i da joj nije pružio pomoć iako joj je pozlilo.

Nakon provedene istrage i vještačenja utvrđeno je, naime, da je 20-godišnja studentica preminula od posljedica teške bolesti, leukemije, te da davanje droge na uživanje i navodno nepružanje pomoći nije u uzročnoj vezi sa smrću.

"Zbog toga je ovo državno odvjetništvo obustavilo istragu u svojoj nadležnosti te ustupilo predmet Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela davanja droge na uživanje", naveli su u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Iako se na preliminarnom nalazu obdukcije, s obzirom na stanje svih unutrašnjih organa djevojke, sumnjalo da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, nije se točno znalo koja je bolest u pitanju te je li preminula djevojka, porijeklom iz Istre, bila svjesna svog zdravstvenog stanja. Dodatna vještačenja su sada potvrdila da je djevojka bolovala od leukemije koja je i bila uzrok njezine smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.