Strojovođa iskočio iz vlaka prije sudara u kojem je poginulo 18 ljudi

ISTRAŽITELJI su potvrdili da je strojovođa kriv za sudar vlakova u Belgiji malo prije nesreće iskočio iz lokomotive.

U teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila jučer u Belgiji poginulo je 18 ljudi, a ozlijeđeno je njih više od 170. Policija čeka ispitivanje strojovođe koji je prije sudara pokušao upaliti alarm. On se sada u teškom zdravstvenom stanju nalazi u bolnici. Strojovođa drugog vlada nije preživio sudar.

> Video: Za smrt 25 ljudi u Belgiji najvjerojatnije kriv strojovođa koji je prošao kroz crveno

Glasnogovornik Belgijskih nacionalnih željeznica Jochen Goovaerts rekao je da će istražitelji pregledati "crne kutije" iz oba vlaka kako bi se utvrdilo što je krenulo krivo. "Crne kutije bilježe sve tehničke podatke tijekom puta te će otkriti kolika je bila brzina vlakova u trenutku sudara", kazao je glasnogovornik te dodao kako mogu biti razni uzroci tragedije i da ne žele nekoga krivo optužiti.

Još nije poznat točan broj poginulih u nesreći, a on bi mogao doći do 25, uz 171 ozlijeđenu osobu. Objavljeno je da će, nakon što vlakovi budu maknuti s pruge, trebati još tri dana kako bi se popravila pruga. Guverner regije Lodewijk De Witte jučer je izjavio kako je jedan od strojovođa prošao kroz crveno svjetlo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.