Opet stiže nevrijeme s grmljavinom

NAKON tek nekoliko sunčanih dana, početak tjedna gotovo cijeloj zemlji donosi nove probleme.

Najavljeni su lokalni pljuskovi s grmljavinom i veća količine kiše, a najgore će biti u središnjoj Hrvatskoj, točnije na širem zagrebačkom i karlovačkom području, te na sjeveru Hrvatske.

Pogoršanje stiže već popodne

Prema prognozi DHMZ-a, danas se očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice je moguća kiša na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a kasno poslijepodne i navečer i u većini ostalih predjela.

Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar se očekuje slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije na udare i jak, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 23 do 28 °C.

Prognoza po regijama za danas

Istočna Hrvatska

U većem dijelu dana djelomice ili pretežno sunčano. Prema večeri raste vjerojatnost za lokalno jači razvoj oblaka te pljuskove s grmljavinom. Vjetar mjestimice umjeren, većinom zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 29 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano, a poslijepodne, sve češće prema večeri, lokalno će biti jačeg razvoja oblaka te kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Mogući su izraženiji pljuskovi. Vjetar povremeno umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 28 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno. Mjestimice će biti kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom, i to uglavnom u Gorskom kotaru. Vjetar umjeren, na udare ponegdje i jak jugozapadni, osobito u Gorskom kotaru. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 25 °C.

Istra

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, i to pogotovo u noći. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 22 do 25 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo i nestabilno. Mjestimice će biti kiše, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 25 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, ali ne sasvim stabilno. Vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom raste u drugom dijelu dana i bit će ih uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u unutrašnjosti na udare povremeno jak, a prema otvorenom moru većinom umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 27 °C.

Sutra više kiše

Promjenljivo do pretežno oblačno te danju svježije bit će sutra. Mjestimice se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, a lokalno će obilnije oborine biti većinom na zapadu unutrašnjosti.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na moru jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, a na moru od 17 do 20 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 23 °C.

Od utorka se očekuje postupno smirivanje vremena. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a ponegdje uz obalu i jugozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.