STIŽE PRAVA ZIMA Već ovaj tjedan minusi i snijeg u nizinama

Foto: Igor Šoban/ Pixsell, Screenshot: DHMZ

ZIMA je ove godine prilično zakasnila, ali to ne znači da je neće biti. Štoviše, već ovog tjedna, kako pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a, možemo očekivati minuse u većini zemlje, a niske temperature pratit će obilan snijeg.

ZAGREB

U Zagrebu će se tako temperature tijekom tjedna kretati od nule do 13 stupnjeva, kolika se maksimalna dnevna temperatura očekuje u četvrtak. U četvrtak stiže i promjena vremena pa će sunce zamijeniti oblaci i snijeg. Daljnji pad temperature očekuje se u petak kad, uz temperaturne minuse, stiže i obilan snijeg koji bi trebao padati većinu dana.

Najhladnije vrijeme, iako bez snijega, očekuje se za vikend. Najniža temperatura tako bi mogla pasti do minus šest stupnjeva, a najviša se ne bi trebala popeti iznad pet.



OSIJEK

Slično vrijeme očekuje se i na istoku zemlje. U Osijeku će se tako  u prvoj polovici tjedna temperature kretati od 1 do 14 stupnjeva. No u četvrtak i petak stiže promjena. I ovdje se tijekom petka očekuje mnogo snijega, a dodatno će zahladiti za vikend. Tako Osječani u subotu i nedjelju mogu očekivati temperature koje će se kretati od minus tri do sedam stupnjeva.



GOSPIĆ

Najhladnije će biti u Lici. U Gospiću se, navedimo primjer najvećeg grada ove regije, obilan snijeg očekuje u petak. Najhladnije će i ovdje biti za vikend, a najniža dnevna temperatura bi se u nedjelju mogla spustiti do -12 stupnjeva.

SPLIT



Na Jadranu će, kako to često biva, ipak biti nešto drugačije. U Splitu tako neće biti snijega, ali cijeli petak padat će obilna kiša. Temperature ipak neće ići u minus, ali će biti nešto hladnije. Tako bi najniža dnevna temperatura u Splitu za vikend mogla pasti na jedan stupanj, a najviša će se popeti na 11 stupnjeva. Dakle, u Dalmaciji će biti tek nešto svježije nego ovih dana.

RIJEKA



Prva polovica tjedna u Rijeci bi trebala proći u izmjenama sunca i oblačnih perioda koji će povremeno donijeti mjestimičnu kišu. Kiša će u četvrtak biti obilnija. U petak je moguć i snijeg. No valja napomenuti da je to tek mogućnost s obzirom na to da bi se dnevne temperature u petak trebale kretati od tri do devet stupnjeva.

Kad smo kod mogućnosti snijega, valja napomenuti da je riječ o kompjutorskoj prognozi vremena koja je rezultat jednog prognostičkog modela i kao takvu je treba gledati s rezervom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.