Stigli novi podaci o štrajku, u Zagrebu neke škole odustaju

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

DANAS štrajkaju škole u Gradu Zagrebu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

"Danas, 29. listopada 2019. godine, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Zagrebu, štrajk je proveden u 114 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove, u kojima djeluju podružnice Sindikata Preporod.

Prema podacima pristiglim iz škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji štrajkalo je 73,56% zaposlenika, a 77,23% u Gradu Zagrebu.

Od ukupno 2558 članova Preporoda, u 114 osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba, u štrajku je sudjelovalo 1957 članova", stoji u priopćenju sindikata.

U Zagrebu štrajk slabi, u Dubrovniku jača

Čini se kako intenzitet štrajka slabi u glavnom gradu. U Gradu Zagrebu tako se štrajkalo i 16. listopada, a tada se štrajkalo u 87 osnovnih i srednjih škola.

"Prema podacima pristiglim iz škola u zagrebačkim osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama štrajkalo je 85,48% zaposlenika u osnovnim i 88,43% u  srednjim školama", objavio je isti sindikat 16. listopada.

To bi značilo da u glavnom gradu danas štrajka desetak posto manje škola nego prije 13 dana. Valja dodati i to da se broj škola koje danas štrajkaju, njih 114, odnosi na Grad Zagreb i Dubrovačko-neretvansku županiju. Tog 16. listopada štrajkalo je 87 škola u Zagrebu.

No, s druge strane, štrajk je nešto pojačao u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Danas je odaziv 73,56 posto, dok je 11. listopada odaziv bio 68,60 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.