Stigla plaća, ništa od štrajka policije

Foto: Goran Stanzi/ Pixsell, Facebook

POLICAJCIMA će plaće biti isplaćene danas, a to znači da nema ništa od štrajka koji su najavili.


"OBAVIJEST!

Poštovane kolegice i kolege,
 
Upravo potvrđeno, plaća će biti isplaćena 08. prosinca 2017 godine (petak), isplata počinje u 10,00 sati.

Vas Nacionalni sindikat policije", stoji u kratkom priopćenju na stranici Nacionalnog sindikata policije na Facebooku.

Podsjetimo, Sindikat policije priopćio je prije nekoliko dana kako je zaprimio informaciju da će plaća za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova, koja je trebala biti isplaćena 7. prosinca, zbog tehničkih problema u sustavu COP-u kasniti, a problemi su navodno takve prirode da je upitna čak i isplata plaće za petak, 8. prosinca.

"Upozoravamo kako bi bilo koja isplata plaće nakon petka predstavljala izravno kršenje odredbe čl. 36. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike i čl. 92. Zakona o radu i jedan je od razloga za najavu štrajk iz čl. 205. Zakona o radu. Stoga možemo najaviti ako plaća ne bude isplaćena do petka kako ćemo biti prisiljeni razmisliti o pokretanju industrijskih akcija zbog neisplate plaće te ujedno i pozvati zaposlenike da pokrenu sporove za isplatu zateznih kamata i naknade eventualno nastalih dodatnih troškova nastalih zbog neisplate plaće", stoji u policijskom priopćenju objavljenom ranije ovog tjedna.

No, jučer ih je ministar Marić utješio rekavši kako je novac spreman. Do problema je došlo zbog veće opterećenosti sustava Centralnog obračuna plaća (COP).

Do veće opterećenosti COP-a došlo je zbog toga što se, osim redovnog mjesečnog obračuna plaća, unosio veći broj varijabli u sustav, budući da je od 1. prosinca za dva posto porasla osnovica plaća te da se isplaćuje dar za djecu i radi godišnji obračun plaća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.