Stečajni upravitelj Pomgrada pravomoćno oslobođen

Screenshot: Google Maps/Street View

VRHOVNI sud potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem stečajnom upravitelju splitskog Pomgrada Ivi Jukiću. Teretili su ga za zlouporabu prilikom prodaje nekretnina u Baru u Crnoj Gori. Prije 12 godina prodane su za pet tisuća eura, a naknadno se utvrdilo da su vrijedile 47 tisuća eura.

Po prvoj presudi bio dužan nadoknaditi štetu ako ne želi u zatvor

Na koncu prvog suđenja 2014. godine, Jukić je osuđen na uvjetnu kaznu, a sutkinja Ivona Rupić obavezala ga je i da u roku od godinu dana od pravomoćnosti presude nadoknadi štetu ako želi izbjeći zatvor.

Vrhovni sud je, međutim, prihvatio žalbu branitelja Predraga Jelavića te je ukinuo presudu i predmet vratio na novo suđenje. Zaključeno je kako je osuđen za djelo koje nije bilo predmet optužbe.

Oslobođen jer nije oštetio društvo u stečaju, već državu

Sudac Damir Romac u ožujku ove godine donio je oslobađajuću presudu. Za optužbu je ispao problem što su Jukića teretili da je prodao imovinu koja nije bila u vlasništvu društva u stečaju, odnosno, što nije oštetio društvo o čijim se interesima morao brinuti. Jukić je, pak, tvrdio da nije potpisao sporni ugovor te da je za prodaju objekata u Crnoj Gori čuo tek poslije pet godina. Sumnja da mu je netko falsificirao potpis i da mu je sve podmetnuto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.