Stanje Bogdana Diklića kritično i nakon operacije

ZDRAVSTVENO stanje glumca Bogdana Diklića i dalje je teško, te liječnici Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici nastavljaju s intenzivnim promatranjem pacijenta, priopćio je taj institut, a prenosi srpska agencija Beta.

Jučer poslijepodne Diklić je uspješno operiran zbog krvarenja u trbuhu, a slavni je glumac jučer ujutro doživio i srčani udar. Pretpostavlja se kako je do unutarnjeg krvarenja došlo zbog nestručne reanimacije.

Podsjećamo, Dikliću je pozlilo u nedjelju navečer tijekom kazališne predstave, te su ga reanimirali iza scene dok Hitna pomoć nije stigla na mjesto događaja. No, kako je reanimacija izvršena nestručno i vjerojatno u panici, slomljena su mu dva rebra, te je došlo do ozljede jetre i slezene koju su mu liječnici zbog toga odstranili. Dikliću je u bolnici dijagnosticiran ugrušak u plućima i činilo se kako će se glumac oporaviti, ali novi je infarkt zakomplicirao njegovo zdravstveno stanje.

"Za sve nas u Sterijinom pozorju događa se jako emotivno poglavlje. Nitko od nas ne želi vjerovati da je to tako loše i vjerujemo da će Dik pobijediti", rekao je za Blic direktor Diklićevog kazališta Ivan M. Lalić. U njegovom kazalištu ovih dana gostuju i dvije Hrvatske predstave, u sklopu kojih je u Srbiju stigao i Rade Šerbedžija koji je vrlo potresen što se nije mogao susresti sa starim prijateljem. "Sterijino pozorje je uvijek mjesto susreta starih prijatelja i Diklić je uvijek sudjelovao u tim susretima", kaže Lalić i poručuje kako se nadaju da će dobru energiju koja je u kazalištu prisutna uspjeti prenijeti i na Diklića.

J.C.
Foto: FoNet

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.