Stanimirović: Patrijarh Pavle bio je protiv ratnog razaranja

PREDSJEDNIK SDSS-a Vojislav Stanimirović je na komemorativnom skupu za nedavno preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Pavla rekao kako srpska zajednica želi da crkva u njegovom rodnom selu kod Donjeg Miholjca postane Spomen-dom na patrijarha Pavla.

Na svetoj misi i komemoraciji za preminulog vođu Srpske pravoslavne crkve u njegovom rodnom selu Kućanci kod Donjeg Miholjca došli su najviši predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj. Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac je izjavio kako je smrt patrijarha Pavla veliki gubitak za sve ljude dobre volje u svijetu, a ne samo za Srbe. Istaknuo je da se svaka Pavlova riječ "daleko čula i kod vjernika i kod političara", iako ponekad nedovoljno koliko bi to njihovo značenje zaslužilo.

Saborski zastupnik Milorad Pupovac najavio je da će se donacijama hrvatskih Srba obnoviti hram Sv. Petra i Pavla u Kućancima. Rekao je kako je Pavle bio čovjek koji je okupljao druge ljude te im je "svojom duhovnošću davao prostor da i različiti svejedno budu zajedno". Misa za patrijarha Pavla u njegovom rodnom mjestu održao je stavrofor Anđelko Sailović na ruševinama crkve koja je minirana u prosincu 1991. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.