Stanimirović došao u DORH: Demantira optužbe da je znao za silovanja



PREDSJEDNIK SDSS-a Vojislav Stanimirović jučer je gostovao u HRT-ovom Dnevniku 3 gdje je odbacio optužbe izrečene u Saboru. Rekao je da ga DORH nikada nije pozivao kako bi odgovorio na klevete. Kaže da je u DORH odlazio sam, a to će učiniti i danas, najavio je pa je jutros oko 10.30 sati u pratnji kolege Milorada Pupovca došao u Državno odvjetništvo.

Jučer je izjavio da suosjeća sa svim žrtvama Vukovara.

Podsjetimo, tijekom jučerašnjeg saborskog aktualnog prijepodneva zastupnik Zoran Vinković iz HDSSB-a zatražio je od Sabora i Vlade da se DORH-u uputi zahtjev s ciljem ispitivanja Stanimirovićeve uloge tijekom Domovinskog rata.

Index je ranije prenio pismo koje je Snježana Maljak, predsjednica udruge "Sunčica" za zlostavljane žene u Domovinskom ratu odaslala svim medijima na uvid, ali i predsjedniku Vlade RH, predsjedniku Sabora RH, predsjedniku RH i delegaciji EU-a u RH izjave višestruko silovane Ružice Erdelji za vrijeme okupacije Vukovara koja je SDSS-ovog člana bivše Vlade Vojislava Stanimirovića prozvala kao jednog od onih koji su je pljuvali i vrijeđali nakon proživljene torture.

Ružica Erdelji, žrtva rata u Vukovaru, u potresnom obraćanju javnosti opisala je torture koje je prošla. "Jedan dan Stanimirović, Dokmanović, Hadžić došli su u krug vojarne, pljuvali su nas i govorili da je ovo sveto srpsko tlo. Plakale smo i šutjele", rekla je Erdelji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.