Srpskog turista u Ohridu betonskom kockom ubili Makedonci

ISTRAŽNI sudac u Ohridu odredio je jučer 30-dnevni pritvor osmorici osumnjičenih za svirepo ubojstvo 34-godišnjeg Dejana Novakovića iz Beograda koje se dogodilo u petak ujutro ispred noćnog kluba Havan u Ohridu.

Iz sigurnosnih razloga, osumnjičeni su jučer ujutro prebačeni iz Ohrida u istražni zatvor Sutka u Skoplju, izvijestili su iz Tužiteljstva, javlja Alo. Sedmero osumnjičenih su makedonski državljani koji su privedeni, a jedan je srpski državljanin iz Leskovca, 29-godišnji Dragan Đorđević, koji je u bijegu i za kojim policija traga. Srpski Press piše kako će makedonska policija raspisati danas za njim međunarodnu tjeralicu. Jedan od osumnjičenih optužen je za suučesništvo u ubojstvu jer je pokušao izbrisati videosnimke sigurnosnih kamera na kojima je zabilježena masovna tučnjava ispred noćnog kluba.

Prema prvim nalazima obdukcije tijela Dejana Novakovića, potvrđeno je da je preminuo uslijed jakog udarca čvrstim i tupim premetom u grudi. Alo saznaje kako je riječ o betonskoj kocki kojom se popločavaju šetališta. Rekonstrukcija policije pokazala je da je tuča počela na ulazu u noćni klub, gdje je nastradali Novaković bio napadnut. Novaković je uspio ustati i pobjeći. Kada je stigao do pošte u Ohridu, sustigli su ga osumnjičeni, koji su ga opet gurnuli na zemlju i udarcima rukama i nogama u predjelu glave i tijela nanijeli mu teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Policija je preksinoć izvršila upad u pedesetak domova u Ohridu tražeći oružje, drogu, a zaplijenila je i odjeću svjedoka i osumnjičenih za DNK analizu. Uzeta je i krv od pet osoba, a od tri su uzeti brisevi ispod noktiju, piše Alo.Desetine građana Ohrida sa cvijećem i svijećama već treći dan obilaze mjesto smrti Dejana Novakovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.