Srpski ministar Kolindi: Zašto vam smeta srpska čokoladica?

Foto: FAH

SRPSKI ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasima Ljajić kazao je kako je očigledno da srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, piše b92.

> FOTO Kolinda djeci u Dubrovniku dijelila svoje fotografije i srpske čokoladice

"Srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućuje reakcija predsjednice te zemlje Kolinde Grabar Kitarović, povodom čokoladica subotičkog Pionira koje su se našle u paketićima za djecu pripadnika hrvatske vojske.

Izjava predsjednice Hrvatske je nedemokratska, neeuropska i neekonomska. Takav nastup jasno govori da srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj", rekao je za Tanjug.

Dodao je kako u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija.

Kolindina logika bi vratila svijet u eru protekcionizma

"Ukoliko bi se predsjednici svih država rukovodili logikom Grabar Kitarović, bili bi narušeni elementarni principi tržišne ekonomije, koji podrazumijevaju slobodan protok roba i usluga, a svijet bi bio vraćen u doba čistog protekcionizma", naglasio je on.

Ljajić koji je i potpredsednik Vlade Srbije je dodao da će Srbija bez obzira na ovakve istupe s hrvatske strane i dalje imati jednak tretman prema svim kompanijama koje posluju na njenom tržištu, i domaćim i stranim, pa i hrvatskim i trudit će se da privuče što više stranih investicija.

"O kakvoj normalizaciji u regiji možemo govoriti ako etničku netrpeljivost izaziva čak i jedna čokoladica, samo zato što je proizvedena u Srbiji? Patriotizam se ne pokazuje na način da se uvijek napada netko drugi, a pomirenje se ne gradi vječitim udovoljavanjem radikaliziranim dijelovima javnosti", istaknuo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.