Srpski mediji: "Za par dana slijede nova uhićenja hrvatskih špijuna"

Foto: Index, Večernje novosti (preuzeto uz dozvolu)

SRPSKA Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uskoro bi trebala privesti još desetak osoba koje istražuje zbog sumnje da su špijunirali za Hrvatsku, pišu pojedini srpski medijii.

Informacija nema službenu potvrdu, a pojedini mediji objavili su nakon što je odjeknula vijest o uhićenju umirovljenog časnika JNA Čede Čolovića kojem se,  na teret stavlja kazneno djelo špijunaže u korist hrvatske države za koje je predviđena zatvorska kazna od najmanje deset godina.

Pod istragom su, pišu srpske novine, ne samo vojna lica nego i neki predstavnici medija koji su navodno bili bliski s hrvatskim vlastima te se sumnja da su im prenosili određene informacije.

Podjsetimo, u petak je u Beogradu uhićen Čedo Čolović kojeg se sumnjiči da je bio špijun jedne hrvatske obavještajne službe. Srpske Novosti pišu kako se radi o Čedi Čoloviću.

Čolović ima dvojno državljanstvo - srpsko i hrvatsko. Novosti navode kako ima 57 godina te kako je uživao pristup važnim državnim informacijama. Ističe se kako je uhićeni umirovljeni oficir Vojske Republike Srpske Krajine koji je bio zadužen za sigurnost 75. motorizirane brigade. Dodaje se i kako je hrvatski agent proveo određeno vrijeme na hrvatskom ratištu te kako je i rođen u Drnišu.

Srpski mediji navode da je Čolović duže vrijeme praćen te da su svi njegovi kontakti s osobama iz Vojske Srbije, policije i drugih državnih institucija i tijela dokumentirani. Ističe se kako su dokumentirani i njegovi kontakti s hrvatskim obavještajcima.

Čolović je navodno prikupljao podatke o sigurnosnim strukturama Srbije, ali i o planovima namjenske industrije te informacije o ugovorima o izvozu naoružanja u inozemstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.