Srdoč: Radović ostaje na listi!

HRVATSKA 21. stoljeća je danas u 11 sati održala press konferenciju povodom vijesti o uhićenju Aleksandra Saše Radovića, stranačkog kandidata Hrvatske 21. stoljeća. Aleksandar Radović u svojim je knjigama prozvao generala Čermaka zbog ratnog profiterstva,  a ministra Karamarka zbog političke korupcije. Srdoč vjeruje u nevinost Saše Radovića, koji ostaje na listi VIII. izborne jedinice Hrvatske 21. stoljeća, te ukazuje na vremensku podudarnost uhićenja Radovića na dan kad je javno postalo poznato da će biti kandidat na listi Hrvatske 21. stoljeća.

Srdoč je izjavila: "Ukoliko se Radović odmah ne oslobodi, zatražit ćemo strane istražitelje da nezavisno istraže ovaj slučaj. Smatram da je ovo uhićenje politički motivirano, a da je Saša politički zatvorenik. Ovaj slučaj potvrđuje da u Hrvatsku trebamo dovesti strane istražitelje, suce i tužitelje koji će pomoći hrvatskim poštenim i stručnim istražiteljima, sucima i tužiteljima uspostaviti vladavinu prava i nezavisnog pravosuđa."

Hrvatska 21. stoljeća traži oduzimanje imovine javnim dužnosnicima za koju ne mogu dokazati da je stečena na legalan način. "Očekujemo od medija da istraže motive ovoga slučaja, uzimajući u obzir politizaciju policije, Sašine navode i nastojanja Hrvatske 21. stoljeća da se oduzme ilegalno stečena imovina javnim dužnosnicima i ratnim profiterima. Hrvatska 21. stoljeća zahtjeva dokaze o ovom uhićenju koje će moći provjeriti i međunarodni stručnjaci.", kazala je Srdoč.

U nedavnom razgovoru s britanskim ministrom vanjskih poslova William Hagueom, Srdoč je upozorila na 550,000 ilegalnih glasova koje hrvatska vlast nije riješila od posljednjih izbora u 2007. godini te zatražila međunarodni prtitisak kako bi parlamentarni izbori 04. prosinca 2011. mogli biti po prvi puta slobodni i pošteni.

Na navedenoj je pressici politolog i publicist Darko Petričić u svojem izlaganju naglasio kako poznaje Sašu Radovića iz nekih zajedničkih projekata vezanih uz izdavaštvo i političke inicijative.

Radović mu je u posljednjim kontaktima govorio, tvrdi Petričić, kako ga u zadnje vrijeme kontaktiraju ljudi od strane Čermaka predlažući mu mirenje i povlačenje sudskih tužbi, što je on odbijao.

Na konferenciji su podsjetili kako su na Radovića u posljednje dvije godine tri puta pokušali ubiti i to: prvo na parkiralištu pored autoceste; drugo, u sumnjivoj prometnoj nesreći u Puli i treće kada je na njega pucano iz automobila koji ga je pretjecao. Dva pokušaja ubojstva Radović je opisao u svojim knjigama. Kada ga je Petričić pitao, na koga sumnja da je naručitelj ovih napada, Radović mu je odgovorio da misli kako ti napadi dolaze upravo od Čermaka, zbog sukoba s njim preko svojih knjiga. "O svim ovim incidentima, policija nije napravila nikakvu ozbiljniju istragu.", kaže Petričić.

Petričić smatra kako je ova afera u kojoj se našao Saša Radović pokušaj pravosudno-policijskog aparata da se obračuna s piscem koji ukazuje na društvene i političke anomalije i koji otvoreno proziva pravosuđe, kao i policiju na čelu s ministrom Karamarkom, za nerad, nepotizam i korupciju.

"Ovim procesom, državni represivni aparat pokušava se obračunati s Radovićem, ali isto tako pokušava i diskreditirati stranku Hrvatska 21. stoljeća, gdje se Radović nalazi na listi, koja bi mogla biti prijetnja aktualnoj političkoj mafiokraciji.", kaže Petričić i dodaje kako će se cijela istina o ovom slučaju znati nakon završetka istrage, pod uvjetom da ona bude provedena profesionalno. Petričić također smatra da će to nažalost biti najvjerojatnije poslije izbora kada oslabi utjecaj interesnih lobija na državne institucije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.