"Srbomrzac" Biden Kosovarima: Vaša neovisnost je nepovratna

POTPREDSJEDNIK SAD-a Joseph Biden koji je svojim posjetom Balkanu ovih dana digao mnogo prašine danas je izjavio kako je neovisnost bila jedina mogućnost za Kosovo te da je ona nepovratna.

Ta izjava sigurno neće biti dobro dočekana u Srbiji koja još uvijek osporava neovisnost svoje "južne pokrajine", dok se nakon te rečenice u kosovskom parlamentu prolomio glasan pljesak. Biden je napomenuo kako će se njegova zemlja zalagati za višeetničko i demokratsko Kosovo, a pohvalio je i rad dosadašnje vlade, pišu svjetski mediji.

Budućnost regije u Europskoj uniji

Kao i u drugim državama koje je posjetio ovih dana, tako je i na Kosovu ponovio da je budućnost ove regije u Europskoj uniji, a traži i da Kosovari zaštite srpsko kulturno naslijeđe na njihovom prostoru te da osiguraju sigurnost srpskoj manjini. Tijekom posjeta primio je iz ruku kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua odlikovanje "Zlatni orden slobode".

Ovih dana američki potpredsjednik je posjetio i BiH gdje je političare upozorio na rast nacionalizma u toj zemlji te im je uputio i prijetnju da će im suditi povijest i generacije koje dolaze, ako ne uspiju ući u Europsku uniju.

"Biden, you nazi scum, go home"

U Srbiji su ga poklonici Vojislava Šešelja dočekali s natpisima "Biden, you nazi scum, go home", a mediji mu nisu zaboravili niti povijesnu ulogu u ocjepljenju Kosova od matice Srbije. Posjet Balkanu je završio u Prištini gdje je ponovio svoj dobro poznati stav o neovisnosti te države i njezinom nepromjenjivom statusu.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.