Srbija zabrinuta zbog događaja u Makedoniji

Foto: Hina

SRBIJANSKI premijer i izabrani predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je da događaji i sukobi u Skoplju više nisu samo makedonski problem, "već problem svih koji ovdje žive", apelirajući na građane te zemlje da sve rješavaju mirnim putem.

"Veoma sam zabrinut zbog svih događaja u Makedoniji i moja je jedina poruka, a mislim da ljudi u Makedoniji to znaju, da sve probleme i nesuglasice rješavaju na miran način jer je to u njihovom najboljem interesu, a sve druge stvari mogu se rješavati za pregovaračkim stolom, u mirnoj atmosferi", istaknuo je Vučić za agenciju Tanjug.

Više od stotinu ozlijeđenih, Vučić zabrinut

On je u povodu nemira u Makedoniji zakazao sjednicu Ureda za koordiniranje službi sigurnosti.

O situaciji u Makedoniji Vučić je sinoć razgovarao s visokim dužnosnicima u regiji i u tim je razgovorima zaključeno da je smirivanje situacije jedino moguće rješenje.

Vučić je kontaktirao, prenosi TV Pink, s čelnikom VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i predsjedavajućim albanskog parlamenta Ilirom Metom.

Više od sto osoba ozlijeđeno je u Skoplju u sukobima koji su uslijedili nakon upada u parlament bijesnih prosvjednika nezadovoljnih izborom novog predsjednika parlamenta Albanca Talata Xhaferija. Prema tvrdnjama policije, stanje se danas normaliziralo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.