Srbija uvodi pokretne benzinske postaje

SUSJEDNA Srbija uskoro će uvesti pokretne benzinske postaje, odnosno cisterne koje će kružiti ulicama gradova i točiti gorivo na cesti i svim većim parkiralištima, pa i pred kućnim vratima ako ih potrošači nazovu telefonom.

Kako prenosi beogradski Press, predsjednik Udruge vlasnika privatnih benzinskih postaja Milan Rakić potvrdio je da ta udruga upravo prikuplja sve potrebne dozvole i dokumentaciju koja će joj omogućiti "mobilnu" prodaju goriva. Procedura prikupljanja dozvola trebala bi biti gotova u idućih 15-ak dana, nakon čega će prve cisterne krenuti na ulice većih gradova u Srbiji.

"Moramo nekako podići promet goriva i izboriti se s NIS-om (Naftna industrija Srbije), koji nam nižom cijenom otima mušterije. ... Svojim ćemo kamionima cisternama, u koje može stati između 2.000 i 5.000 litara benzina ili dizela, opskrbljivati potrošače na parkiralištima, po ulicama, a ići ćemo i od kuće do kuće kada nas pozovu telefonom", objasnio je Rakić.

On je objasnio i da ovakva vrsta moderne trgovine nije zabranjena niti jednim zakonskim propisom, a dodao je i da će svaka cisterna imati i pokretnu fiskalnu kasu. Ukoliko im pak država ne odobri realizaciju pokretnih benzinskih postaja, tvrdi Rakić, privatni naftaši bit će prisiljeni zbog nerentabilnog poslovanja zatvoriti svoje postaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.