Sramota: Hrvatsko izaslanstvo nije znalo da je Doha glavni grad Katara?!

HRVATSKO izaslanstvo se potrudilo ostati zamijećeno na Konvenciji o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama (CITES) u Dohi. No, nisu nas proslavili nikakvim pametnim prijedlogom, već su nas osramotili nezapamćenim neznanjem pa o tome u svom izvješću sa konvencije pišu svi vodeći svjetski mediji.

Naime, sve odluke na konvenciji donose se na osnovu glasova izaslanstava pa je uoči početka bilo potrebno testirati elektroničke uređaje za glasovanje. Predsjedatelj konvencije zamolio je izaslanike da provjere rade li njihovi uređaji: "Ovo je samo za testiranje sustava. Evo jednostavnog pitanja kako bi se uvjerili da uređaji rade: Je li Doha glavni grad Katara? Za `da`, molim vas, pritisnite gumb broj dva".

Trideset sekundi kasnije zabilježeni su glasovi 150 izaslanika. I, gle sramote, jedino su Hrvatska i Kamerun odgovorili "ne". Kina je, pak, ostala suzdržana. "Kamerunsko i hrvatsko izaslanstvo nije moglo ili nije željelo objasniti zašto su po svemu sudeći tako malo naučili o gradu u kojem su proveli proteklih tjedan dana. Kineska delegacija je ostala neumoljiva pa o svemu nije rekla ništa", prenosi BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.