Španjolac uhićen zbog lažiranja vlastite smrti

ŠPANJOLSKI biznismen za kojega se mislilo da se utopio roneći, uhićen je u Madridu pod sumnjom da je lažirao vlastitu smrt. Jedini trag koji je ostao za Jenarom Jiménezom Hernándezom kojega su našli policijski ronioci bila je japanka koja je pripadala Španjolcu. Duže od godine dana je njegova obitelj vjerovala da se on utopio na španjolskoj obali Atlantskog oceana.

Ipak, istovremeno su kolale priče da je Jiménez lažirao vlastitu smrt i pobjegao kako bi izbjegao plaćanje velikih dugova u koje je upao. Jiménez je uhićen jučer, nakon 16 mjeseci od nestanka, u madridskoj zračnoj luci kad je silazio sa zrakoplova iz Sao Paola. Prema policijskom izvještaju, vjeruje se da se muškarac cijelo vrijeme skrivao u Paragvaju, prenosi Guardian.

Bijeg zbog dugova

Njegova supruga Anabel je bila u osmom mjesecu trudnoće kad je nestao. Muž je otišao u podvodni ribolov u travnju prošle godine i nikad se nije vratio. Kad se te večeri nije vratio kući, ona je obavijestila policiju koja je njegov automobil pronašla uz obalu. U njemu su pronađeni njegov novčanik i identifikacijski dokumenti, a opreme za podvodni ribolov nije bilo. Nakon četiri dana potrage u moru, po obali i helikopterima iz zraka potraga nije našla nikakav trag. Ipak, prema već ranije znanim slučajevima lažiranja smrti, detektivi nisu prihvatili činjenicu da je Hernández mrtav.

Nakon nestanka nekoliko se osoba javilo policiji navodeći da im Jiménez duguje velike svote novca. Dugovi su iznosili preko 103 tisuće funti. Njegov posao, uključujući i dvije građevinske tvrtke, u velikim je dugovima. Nakon otkrića prevare, detektivi vjeruju da Jiménez nikada nije ni otišao u ribolov već je biciklom otišao do 15-ak kilometara udaljenog Gibraltara odakle je odletio u Latinsku Ameriku s lažnom putovnicom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.