Slučaj Pukanić: Matanić prijeti svjedocima "lomljenjem vrata"



U DANAŠNJEM nastavku suđenja optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića sutkinja Ivana Kršul izrekla je opomenu optuženom Robertu Mataniću zbog neprimjerenog izražavanja na sudu.

Naime, Matanić se u pismu ranije poslanom Županijskom sudu požalio što je svjedočenje krunskog svjedoka na prošlom ročištu bilo zatvoreno za javnost. Ono što je zasmetalo sutkinju Kršul jest rječnik koji je Matanić pritom upotrijebio. On je među ostalim napisao kako će "nekome biti bolje kad mu se slomi vrat". Kršul je upozorila Matanića da je takav rječnik neprimjeren na sudu i da će optuženi, ukoliko se takvo što ponovi, snositi sankcije zbog svojih riječi.

Suđenje je potom nastavljeno svjedočenjem Tomislava Pribanića, inače vjenčanog kuma krunskog svjedoka na suđenju Tomislava Marijanovića. Pribanić je u izjavi pred sudskim vijećem rekao da je Marijanović "obični manipulant" i lažljivac, jer mu se hvalio svojim navodnim vezana u Uskoku te mu je nudio da mu može "srediti" da i on postane krunski svjedok.

Ispričao je sudu i da je svojedobno, kad je čuo za Pukanićevo i Franjićevo ubojstvo, upitao svojeg kuma Marijanovića maju li on i njegovi kompanjoni kakve veze s tim zločinom "Odgovorio mi je samo 'jesi lud' rekao je Pribanić, dodajući i da se boji Marijanovića, jer od njega, kako je rekao, stalno dobiva prijeteće SMS poruke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.