Slučaj Glavaš: Šimonović prozvao i premijera Sanadera kao neodgovornog pojedinca?

"TO ŠTO JE presuda Branimiru Glavašu došla u predizborno vrijeme samo govori o tomekako Vlada nije ima utjecaj na sadržaj presude", naglasio je danas hrvatskim novinarima ministar pravosuđa Ivan Šimonović nazvavši one koji kažu da je Vlada utjecala na presudu Glavašu - neodgovornim pojedincima.

Reakcije na Sanaderovo "zamračenje" - Sessa: On griješi!

Podsjetimo, Šimonović je neizravno, govoreći o neodgovornim pojedincima vrlo vjerojatno mislio na premijera Ivu Sanader koji je jučer rekao kako "se sudbena vlast izravno uključila u izvršnu vlast i u izbornu kampanju". Premijer Sanader jučer je to ocijenio apsolutno neprihvatljivim dodajući da će o tome razgovarati s ministrom pravosuđa. Još jučer prvi čovjek Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa odbacio je ocjenu premijera Sanadera da se sudstvo u slučaju Glavaša uključilo u izbornu kampanju.

Šimonović je danas govoreći o slučaju Glavaš napomenuo kako je dio građana vrlo burno reagirao na prvostupanjsku presudu u slučajevima 'garaža i 'selotejp'. Ministar pravosuđa ocijenio je kako to unosi nemir, ali i nervozu u predizborno vrijeme. Štoviše, kao jedan od glavnih argumenata da Vlada nije imala utjecaj na presudu Šimonović je uzeo i činjenicu kako "tajming" za izricanje ne odgovara Vladi.

Ljudi bliski Glavašu pritiskali sud

"Sud se nije pritiskalo odnosno kada su pritisci dolazili iz redova koji su bliski onima koju su optuženi u ovim slučajevima", naglasio je Šimonović podsjećajući kako je sudski postupak trajao dugo a glavni krivci su bili obrana ali i pritisci na sud.

"Ne koristite ovu presudu u političke svrhe", apelirao je ministar Šimonović naglašavajući da se tako vrši pritisak na sud tijekom žalbenog postupka te se tako narušava autonomija suda.

I.Ć.
Foto: Goran Mehkek

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.