Šlogarov pištolj iz sjenika policajci uzeli zakonito

VRHOVNI sud odbio je žalbu osumnjičenika za ubojstvo odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, Mladena Šlogara, protiv odluke Županijskog suda u Zagrebu da je nezakonitu uzet pištolj kojim se ubojstvo dogodilo.

Šlogarov odvjetnik je u žalbi Vrhovnom sudu tražio da se pištolj, kao nezakonit dokaz, izdvoji iz spisa te da se u obzir ne uzimaju niti nalazi vještaka vezani za oružje. Vrhovni sud ima mnogo posla vezanog za ovaj slučaj, jer su već ranije ukinuli rješenje Županijskog suda u Zagrebu koji je kao valjan dokaz prihvatio pretres sjenika u kojem je Šlogar boravio te zatražili detaljnije obrazloženje te odluke.

Sudac Ivan Turudić objasnio je kako je policija pištolj izuzela zakonito zato što sjenik nije bio Šlogarov dom, nego je tamo samo spavao. Dalje tvrdi kako to nije bila pretraga nego samo pregled prostora te su policajci smjeli oduzeti predmete za koje se sumnja da su povezani s nekim kaznenim djelom, u ovom slučaju to je pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak. Vrhovni su je novo Turudićevo obrazloženje prihvatilo te odbacilo i tu žalbu Šlogarova odvjetnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.