Austrijska krajnja desnica želi zaustaviti imigraciju i traži decentralizaciju EU

Screenshot: YouTube
 
KRAJNJE desničarska austrijska Slobodarska stranka FPO želi da se Austrija pridruži Višegradskoj skupini središnjih i istočnoeuropskih zemalja koje se protive imigraciji.
 
"Mi želimo jače kontakte sa zemljama Višegradske skupine i bilo bi lijepo da možda postanemo članicom Višegradske skupine", rekao je šef FPO-e Heinz-Christian Strache u debati sa socijaldemokratskim kancelarom Christianom Kernom o obuzdavanju migrantskog priljeva i ovlastima Bruxellesa.
 
Prijevremeni izbori 15. listopada, FPO bi mogla ući u vladajuću koaliciju
 
Prijevremeni parlamentarni izbori u Austriji će se održati 15. listopada a FPO bi mogla postati dijelom sljedeće austrijske vladajuće koalicije.
 
Na izborima se očekuje pobjeda Austrijske narodne stranke, a za drugo mjesto natjecat će se vjerojatno Slobodarska stranka i socijaldemokrati. I jedni i drugi su u najnovijim istraživanjima javnog mišljenja imali oko 25 posto glasova.
 
Poljska, Mađarska, Češka i Slovačka odbile migracijske kvote
 
Euroskeptični vođe u Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj odbili su prihvatiti migracijske kvote koje želi većina zemalja članica Europske unije.
 
Oni su također odbacili prijedlog reformi EU-a kojima se želi prebaciti više ovlasti s nacionalnih vlada na bruxelleske institucije. FPO također želi decentraliziraniju EU. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.