Skuplja se novac za prekid trudnoće Mirele Čavajde. Evo kako donirati

Foto: Index

Udruga PaRiter je pozvala građane da pomognu prikupimo nužan iznos za medicinski zahvat Mirele Čavajde u Sloveniji koji joj je "zdravstveni sustav Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen".

PaRiter je neprofitna nevladina organizacija koja promiče ljudska prava, kulturu nenasilja, toleranciju, prava manjina i rodnu ravnopravnost 

Udruga navodi da je Čavajda sada primorana otići u bolnicu u drugu državu o vlastitom trošku radi prekida trudnoće uslijed teške malformacije ploda, a da trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5000 eura.

Dodaje da će zaklada SOLIDARNA odmah staviti na raspolaganje 15.000 kn (2000 eura) te poziva građane da pomognu pri skupljanju dodatnih 22.500 kn (3000 eura) najkasnije do kraja sljedećeg tjedna, odnosno do nedjelje 15. svibnja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vrijeme.   

Neiskorišteni iznos bit će usmjeren za psihološku podršku Mireli Čavajdi 

Donaciju "Za Mirelu!" možete uplatiti na račun za krizne i hitne akcije otvoren pri Zakladi SOLIDARNA, pri ERSTE banci,  IBAN:  HR2424020061500078406, model 00, poziv na broj 05-2022, svrha: "Za Mirelu".

PaRiter piše da će se sav preostali iznos, ukoliko se prikupi više od 3000 eura, usmjeriti na psihološku podršku Mireli u procesu oporavka. Dodaje da će se u slučaju neiskorištenog iznosa, u dogovoru s Mirelom, donacije usmjeriti na potrebe drugih žena koje dijele njenu sudbinu i kojima treba dodatna podrška kada ih zdravstveni sustav i država ostave na cjedilu.

Organizatori: SOLIDARNA, RODA, CESI i PaRiter

Donacije se prikupljaju putem Zaklade SOLIDARNA u suradnji s udrugama RODA, CESI i PaRiter te drugim organizacijama potpisnicama zajedničkog Otvorenog pisma podrške Mireli i Zahtjeva Vladi RH. Građani mogu donirati i putem barkoda (slika dolje).

Sve informacije o tijeku ove hitne donatorske akcije bit će dostupne na: www.solidarna.hr, www.roda.hr, www.cesi.hr i www.pariter.hr te na društvenim mrežama. 

Suorganizatori ove akcije su: Roditelji u akciji – Roda, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i istraživanje i SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost kao nositeljica akcije. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.