Skandal na otvaranju Splitskog ljeta: Mucalo zabranio ulaz protukandidatkinji!

NIJE NI počelo, a 57. Splitsko ljeto već je obilježeno skandalom. Kontrolor Mucalo zabranio je ulazak na Prokurative i operu La Gioconda Majdi Goluži, voditeljici drugih violina splitskog HNK, ali i protukandidatkinji na natječaju za intendanta.

Voditelj hostesa dobio naredbu sa vrha: Ne puštaj Golužu!

"Ovo je skandal. Najprije sam izbačena iz predstave koju sam stvarala, a sada mi ne daju ni da uđem", bunila se Goluža. No, milosti nije bilo. Prolaz joj je zapriječio voditelj hostesa Ivan Vatavuk, kojeg mnogi već vide u ulozi budućeg poslovnog tajnika kazališta, pošto stari ide u penziju.

"Nema prolaza. Dobio sam naredbu. Izravno s vrha", pojašnjavao je mlađahni voditelj, u kojeg Mucalo očito ima puno povjerenje.

Na ulazu smo ostavili nesretnu Golužu, koja se, inače, stalno kandidira na natječaju za intendanta, ali redovito ne prolazi. Obećala nam je sutra podrobnije pojasniti oko čega je ispao problem.

Mucalo nervozan zbog minusa od 2,5 milijuna kuna

Mucalo je, pak, sve nervozniji. Otkrilo se kako je u prvih pet mjeseci napravio manjak u blagajni od ne baš zanemarivih dva i pol milijuna kuna, a financijsko izvješće nije htio ni potpisati. Umjesto toga, potjerao je dosadašnju šeficu računovodstva, a na njeno mjesto doveo rođaka pročelnice za financije Grada Splita kako bi uljepšao brojke.

Ove godine Splitsko ljeto ima i ravnatelja Nikšu Barezu zaduženog za umjetnike i program te kontrolora Mucala koji brine o financijama. Baš su pravog našli.

Mesić se sjetio i vatrogasaca na Braču

Nakon govorancije Kerumove zamjenice Anđelke Visković, vrlo je emotivan bio ministar Mesić, koji se sjetio i vatrogasaca koji se bore sa požarom na Braču. Arsen Bauk otvorio je festival. Istaknuo je kako je predsjednik Josipović prepoznao napore koji su uloženi u osmišljavanje i realizaciju Splitskog ljeta. Eto. Nije baš sjajno počelo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.