Sjeverna Koreja: Kim Jong-nam je možda preminuo od srčanog udara

Foto: Hina

SJEVERNA KOREJA priopćila je u četvrtak da postoje sigurne naznake da je srčani udar mogao biti uzrok smrti sjevernokorejskog državljanina Kim Jong-nama, polubrata sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru.

Bivši zamjenik sjevernokorejskog veleposlanika u Ujedinjenim narodima Ri Tong Il rekao je da uzorke otrovne tvari uzete tijekom obdukcije treba poslati Organizaciji za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

Kažu kako je možda umro od srčanog udara

Brat Kim Jong-una otrovan je snažnim nervnim agensom VX smatranim oružjem za masovno uništenje, utvrdilo je malezijsko pravosuđe i pritvorilo dvije žene, Indonežanku i Vijetnamku, koje su optužene u srijedu na malezijskom sudu da su otrovale Kim Jong-nama.

"Ako je istina da je korišten, uzorci se moraju poslati OPCW-ovu uredu", rekao je novinarima sjevernokorejski diplomat govoreći o navodnoj uporabi VX-a.

Usto je kazao da je Kim patio od visokog krvnog tlaka i da je možda umro od srčanog udara.

Diplomatski odnosi između Malezije i Sjeverne Koreje narušeni su nakon ubojstva Kim Jong Nama te je u četvrtak Malezija najavila da će uvesti vize za državljane Sjeverne Koreje od 6. ožujka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.