Sjećate se "besplatnog" Thompsonovog koncerta u Splitu? Još uvijek ga plaćamo

Foto: Index/Pixsell/Kristina Stedul Fabac

BLAŽENKO Boban, HDZ-ov župan splitsko-dalmatinski, velikodušnom je odlukom donesenom i potpisanom 25. studenoga ove godine dodijelio financijsku potporu od 100 tisuća kuna Gradu Splitu za ljetošnji nastup Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi.

U odluci objavljenoj na županijskoj web stranici stoji da se navedeni iznos dodjeljuje Gradu "za projekt 'Organizacija koncerta Marka Perkovića Thompsona na Rivi povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 2019. godine'" održan 4. kolovoza. Kao što je objavljeno, za koncert koji je najavljivan i kao besplatan Grad Split platio je poduzeću High Level pola milijuna kuna, i to, prema ugovornim odredbama, u tri obroka. Prvi, najveći, od 250 tisuća kuna Grad je trebao uplatiti High Levelu do 6. kolovoza, drugi od 100 tisuća kuna do 16. rujna, a treći od 150 tisuća kuna do 16. listopada.

Misterij uplate

No, nije jasno zašto župan plaća Gradu sto tisuća kuna mjesec i pol nakon datuma dospijeća zadnjeg obroka i neka četiri mjeseca poslije Thompsonove dernjave na Rivi. Je li to županijski udio u organizaciji – a pisalo se da Thompson nastupa na Rivi na poziv splitske Koordinacije branitelja, Splitsko-dalmatinske županije i Andre Krstulovića Opare, splitskog gradonačelnika? Ili nešto drugo? Postoji li pisani dogovor Županije i Grada o omjeru novčanih obaveza prema Thompsonu.

Index je, naravno, uputio pitanja o ovoj novčanoj transakciji i Gradu i Županiji, ali do časa objave teksta nismo dobili odgovore. Konačno, podsjećamo da je koncert bio loše produciran, a i struja je, srećom ili nesrećom, nestala nekoliko puta.

Odluka o plaćanju Thompsonovog koncerta by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.