Sisačke učenice idu u Sydney na prestižno natjecanje u robotici

Foto: PR foto

ČETIRI učenice sisačke Osnovne škole "Braće Bobetko", Sara i Ema Tatić, Sara Terman i Gabrijela Jozić su kao članice ekipe sisačkog Centra tehničke kulture izborile nastup na svjetskom natjecanju robotičara RoboCup Junior Sidney 2019., što će se u srpnju iduće godine održati u Australiji.

Pravo da na tom velikom svjetskom natjecanju robotičara zastupaju Hrvatsku izborile su prošlog vikenda na RoboCupu Junior Zagreb Openu, gdje su u vrlo jakoj konkurenciji brojnih ekipa iz 14 hrvatskih gradova te ekipa iz Slovenije i Njemačke osvojile prvo mjesto.

Natjecanje je održano u dvije kategorije, a Siščanke su pobijedile u kategoriji On Stage. Radost pobjede s njima su u zagrebačkoj Osnovnoj školi "Mate Lovraka", gdje je natjecanje održano, podijelili i njihovi mentori Dorian Tepić i Nevio Marjanović.

500 sudionika

Na dosad najvećem, međunarodnom natjecanju u Zagrebu, koje je okupilo oko 500 sudionika, nastupilo je ukupno 11 natjecatelja iz robotičke radionice Centra tehničke kulture, koji djeluje pri sisačkoj Zajednici tehničke kulture, njih deset iz pet sisačkih osnovnih škola i jedan iz Prve osnovne škole Petrinja.

"Ovo je dosad najveći uspjeh polaznika naše robotičke radionice. Vrijeme do odlaska na Svjetski kup u Sidney, koji se održava od 2. do 7. srpnja iduće godine, moramo iskoristiti za daljnje pripreme naših natjecateljica, ali i prikupljanje novca za odlazak u daleku Australiju. Očekujemo pritom potporu Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, a obratit ćemo se i mogućim sponzorima", rekla je Hini tajnica ZTK i voditeljica Centra tehničke kulture Jasminka Gerin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.